Christopher Lundgrens webbsida

StartInformationIn englishLätt svenskaVälj språkNyheter
MediaMusikVideoProgramTexterGästbok

Information - Om webbsidan

Navigera på sidan

Allmänt om webbsidan
Villkor och användning av material från sidan
Hjälp, tips och råd
Text
Ljud
Ljudformat och stödjande musikspelare
Lyssna direkt/ladda ned
ZIP-filer
Bilder
Till sidans slut (uppdateringsinformation)

Allmänt om webbsidan

Denna sida tillhör Snabel-@s domän www.snabelposten.se vilket innebär att jag inte kan ta ansvar för eller påverka domänen, oavsett om den upphör att gälla eller blir ur funktion. Dock är materialet på sidorna www.snabelposten.se/Christopher/sidnamn.htm mitt eget och jag förbehåller mig rätten att fritt ändra denna information samt uppdatera sidornas innehåll. Däremot tar jag ansvar för eventuella fel som jag själv har åstadkommit, såsom skrivfel som felaktiga länkar som leder till eget material. Jag tar förövrigt gärna emot upplysningar om saker som ni besökare tycker är fel.

Jag startade denna sida 2006 eftersom jag hade intresse av att lägga ut information på Internet om sådant som jag sysslar med, både på arbetet och på fritiden i kombination med att det var ett roligt sätt att utveckla mig. Sedan har jag lagt till såväl texter som mediefiler (bilder, ljud- och videoklipp) och länkar till andra webbsidor samt skaffat en gästbok där den som vill får skriva något.

Klicka fritt på länkarna för att komma till olika kategorier (undersidor) som innehåller ytterligare länkar till material. En mer detaljerad sitekarta är nu tillgänglig på Innehållsförteckning. Gå till innehållsförteckning/sitekarta

Villkor och användning av material från sidan

Man får använda material såsom ljudfiler och bilder fritt samt citera texter. Dock finns några villkor.

Kort om kategorierna.

Start: Kommer till förstasidan.

Nyheter: Kommer till nyhetssidan med aktuell information om sidan och mig.

Texter: Här läggs alla mina texter upp, oavsett ämne.

Media: Här finns sidor med media av olika slag som ljudfiler, videoklipp och bilder.

Information: Läs information om de olika delarna på sidan.

Gästbok: Det är fritt att skriva någonting, ge en synpunkt eller kommentar.

In english (På engelska): Komma till den engelskspråkiga versionen av sidan.

Lätt svenska: Komma till den lättlästa versionen av sidan med bilder.

Startmeny för språk mm: Man kommer till öppningssidan (index) där man kan välja vilken av versionerna av sidan som man vill besöka

Till sidans topp
Till sidans slut

Hjälp, tips och råd

Text

All text på denna webbsida tillhörande Snabel-@:s domän (läs ovan) skriver jag på egen hand. Om du som besöker webbsidan upptäcker fel i informationen kan du meddela mig det genom att skriva i gästboken eller skicka e-brev till christopher@snabelposten.se. Likaså om du har förslag på hur man kan förbättra innehållet eller har synpunkter så är du välkommen att höra av dig.
För mig är det också viktigt att inte texten är kopierad från andra webbsidor. All text (med undantag för några enstaka sidor om klassisk musik) är min egen.

Ljud

Ljudformat och stödjande musikspelare

På sidan har jag lagt ut ljudfiler i två olika format. Mina kompositioner i olika stilar är i MIDI vilket de flesta musikspelare kan hantera och spela upp, medan inspelat ljud, som intervjuer och några egna små radioprogram, är i RAM. Dock finns inte streaming på sidan vilket gör att man måste ladda ner RAM-filerna för att sedan kunna lyssna på dem och man måste ha programmet Realplayer installerat för att kunna lyssna. Om man inte har Realplayer installerat på sin dator kan man använda någon av nedanstående länkar för att helt gratis ladda ner Realplayer till önskat operativsystem. Om det blir aktuellt med streaming kommer man i så fall att kunna lyssna på filen direkt, samtidigt som den laddas ned till datorn.
Varför använda sig av MIDI och RAM? Jo, dessa format tar minst plats på servern som sidan är utlagt på, även om det är ett stort utrymme så måste jag dela det utrymmet med andra personer inom verksamheten som använder samma domän till sitt material och därför använder jag mig av dessa två format.
Har du inte Realplayer installerat på din dator så kan du använda någon av följande länkar - beroende på vilket operativsystem du har:
Why use MIDI and RAM? Well, these formats will take place at least on the server that the website is subcontracted to. Although there is much room do I have to share that space with other people within the business using the same domain for their content and, therefore, I use these two formats.
Do not have Real Player installed on your computer so you can use any of the following links - depending on your operating system:

Mediaplayers for Windows

Realplayer

Windows media player

Mediaplayers for Mac OS X/Mac OS 8-9

Realplayer

Flip4Mac/Microsoft Windows Media Player (Mac OS X/Mac OS 8-9)

Mediaplayers for Linux/Unix

Realplayer

MPlayer (Mac OS X/Linux/Unix/Windows)

MPlayer plug-in (Linux/Unix)

Other mediaplayers (can be used for multiple operating systems)

ITunes

Winamp

Obs! Vissa äldre datorer har ett ljudkort som inte stödjer MIDI eller RAM. Vid dessa problem bör man kontakta support eller tillverkaren av ljudkortet för mer detaljer. Det finns ingen hjälp här på sidan eftersom ljudkort är väldigt individuellt, alltså att olika datorer har ljudkort från olika tillverkare. Dessutom är jag personligen inte något vidare bra på ljudkort eller hårdvara i överhuvudtaget och rekommenderar att alla som har problem med ljudkort frågar support för ljudkortet. Mjukvara kan jag mer, åtminstone vissa typer av program och jag har på egen hand lagt ut all information (text), bilder, ljud och länkar.
Trots ovan nämnda information stödjer dock även äldre ljudkort dessa format om den aktuella datorn har ett ljudkort som är anpassat för Windows 95 eller senare.

Lyssna direkt/ladda ned

Vad gäller att lyssna på ljudklippen och kompositionerna kan man antingen lyssna direkt eller ladda ned dem. Om man vill lyssna direkt på ett klipp vänsterklickar man en gång på önskad fil (länk med blå text) och filen öppnas i regel i den förvalda musikspelaren, på vissa datorer kommer dock en dialogruta om som frågar om man vill spara filen. Är det ett ljudklipp i RAM öppnas dock Realplayer automatiskt om man har det installerat, annars dyker det upp en dialogruta där man blir ombedd att antingen leta upp ett program i en lista (lokalt på datorn) eller att söka efter ett program på Internet.
I de flesta webbläsare kan man ladda ner filen genom att högerklicka på den och sedan välja "spara mål som" (Internet Explorer), "spara länk som" (Google Chrome) för att i nästa steg välja i vilken mapp man vill spara filen. Motsvarande funktioner finns i de flesta webbläsarna.
Om man vill ladda ner en större mängd filer eller hela arkiv rekommenderas nedladdning av ZIP-filer för de arkiv man vill ladda ner ljudfiler från. Mer om ZIP-filer finns i avsnittet nedan
.

Till sidans topp
Till sidans slut

ZIP-filer

Nu kan man även ladda ner kompletta arkiv ur Musikarkivet som ZIP-filer. Med ett enda klick kan man ladda ner samtliga MIDI-sekvenser tillhörande ett specifikt arkiv så att man slipper ladda ner en fil i taget. Om man snabbt vill ladda ner ett eller flera arkiv för att lyssna ofline (utan att vara uppkopplad mot Internet) eller bara vill samla in MIDI-sekvenserna är detta ett bra alternativ som också går ganska snabbt samt att filerna är samlade på en och samma plats. Sedan kan man välja att antingen packa upp ZIP-filen med hjälp av ett program, i Windows är denna funktion inbyggd, eller att man transporterar ZIP-filerna (eller de uppackade filerna) vidare med e-post eller USB så att de kan användas och spelas upp på andra enheter.
Man får fritt använda, kopiera och sprida ZIP-filerna så vida det inte är i syfte att skapa spam eller att använda dem med virus som kan skada oskyddade datorer
.

Bilder

Det finns flera typer av bilder på webbsidan, både GIF och JPG, två format som i princip alla datorer klarar av att hantera. Allt bildmaterial är fritt och har antingen hämtats från Wikimedia commons eller tillhör egen produktion. Materialet är även fritt för besökare att använda.

Innehållsförteckning

Startsidan

Till sidans topp

Uppdaterad: 2011-12-02